Saç Keratin Bakımı
Keratin lifli yapısal bir protein olarak saç, tırnak ve cildin dış tabakasını oluşturan temel yapısal bileşendir. Keratin saçın güçlü ve parlak olmasını sağlar.
Keratin lifli yapısal bir protein olarak saç, tırnak ve cildin dış tabakasını oluşturan temel yapısal bileşendir. Keratin saçın güçlü ve parlak olmasını sağlar. Ancak kıvırcık ve dokulu saçlarda keratinin daha zayıf olması kuruluk ve kabarma gibi istenmeyen durumlara neden olabilir. Profesyoneller tarafından uygulanan saç keratin bakımı, saç tellerinin pürüzsüz ve parlak hale getirmek için proteinle kaplandığı kimyasal bir işlemdir. Keratin bakımının temel amacı saç folikülüne nüfuz ederek gözenekli bölgelere keratin verilmesi ve saçın daha sağlıklı hale getirilmesidir. Daha sağlıklı hale gelen saç istenmeyen kabarmalar sergilemez ve erkeklerin konforunu artırıcı bir etki sağlar.
Keratin Bakımı Nedir?
Keratin saçlarda doğal olarak bulunan ana protein olmakla birlikte saç yalnızca keratin içermez. Bunun yanı sıra büyük ölçüde keratinle ilişkili proteinlerden meydana gelir. Keratin saçların korunması ve sağlıklı kalması için koruyucu ve yapısal protein görevini yerine getirir. Güneş, kir, toz ya da kimyasallar gibi dış etkenlere maruz kalma ya da yaşam tarzında ortaya çıkan değişiklikler nedeniyle saçta bulunan keratin zaman içinde tükenir. Bu durumda hasarlı, kuru ve mat saçlarla karşı karşıya kalınabilir.
Keratin tedavisi sırasında keratin, pürüzsüz ve parlak bir görünüm elde edilmesi için saça yapay olarak eklenir. Bu tür tedaviler saçta keratin kaybına bağlı olarak ortaya çıkan gözenekli noktaları doldurur. Saçlarda aşırı gözeneklerin olması kabarma, dolaşma ve kırılmalara neden olur. Saç keratin bakımı temel olarak zaman içinde çeşitli nedenlerle kaybolan proteini saç tellerine geri koyarak saçı yeniden inşa etmeyi sağlar.
Evde Saç Keratin Bakımı Yapılabilir mi?
Evde saç keratin bakımı yapılabilir. Ancak keratin bakımı profesyoneller tarafından gerçekleştirilmediği takdirde saçta çeşitli hasarlara yol açabilecek durumlar ortaya çıkabilir. Evde saç keratin bakımı yapılması durumunda saça ve sağlığa zarar verebilecek, profesyonel olmayan ürünlerin tercih edilmesi gibi bir riski önlemek ne yazık ki çok mümkün değildir. Piyasada bulunan bazı keratin bakımı ürünlerinde yaygın olarak kullanılan formaldehit yasal sınırın üzerinde olduğu takdirde sağlık açısından zarara neden olabilir. Evde yapılan saç keratin bakımı uygulamaları sırasında doğru ürün seçiminin yapılamaması bu noktada risk teşkil eden bir unsur haline gelebilir. Profesyonel keratin bakımı yapılması halinde doğru ürünlerin doğru şekilde uygulanması sonucu hem sağlık açısından bir risk oluşmaz hem de optimum fayda sağlanabilir.
Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?
Saçların sağlıklı, canlı ve parlak görünmesi açısından son derece faydalı bir uygulama olan keratin bakımı belirli aralıklarla uygulanabilir. Her insanın saçında çeşitli faktörlere bağlı olarak az ya da çok yıpranma meydana geldiğinden keratin bakımı son zamanlarda giderek artan bir sıklıkta tercih edilmektedir.
Profesyonel merkezlerde bu alanda uzman ve deneyimli kişiler tarafından yapılan saç keratin bakımına başlanmadan önce ilk olarak saç analizi yapılır. Bu sayede saç tipi ve saçta meydana gelen yıpranmanın derecesi buna bağlı olarak da keratin bakımının uygulanması gereken süre belirlenir.
Kuru ve kırık saçlara uygulanacak olan keratin bakımı süresi, daha az yıpranmış ve işlem görmüş saçlara oranla daha uzun olur. İlk olarak saç tellerindeki pulların açılması için saç özel bir şampuan ile şampuanlanır. Belirli bir süre saçta bekletildikten sonra yıkanarak saçın iyice temizlenmesi sağlanır. Daha sonra pullardaki boşlukların doldurulmasını sağlayacak keratin maddesi saça yavaş ve dikkatli bir şekilde uygulanır. Yaklaşık 15 ila 29 dakika arasında değişen sürelerde saçta bekletildikten sonra çok yüksek olmayan bir ısı ile fön çekilerek keratin saça sabitlenir. Keratin bakımı sonrası elde edilen etkinin üst seviyede olması için kuaförün önermiş olduğu şampuanın, saç serumunun ve saç maskesinin kullanılması önemlidir.
Keratin bakımından sonra genellikle 48 ila 72 saat süreyle saçlar yıkanmaz. Saçlar yıkanmaya başlandığında sülfat içermeyen bir şampuan ve saç kremi kullanılmalıdır. Ayrıca uygulanan tedavinin etkisini ortadan kaldırabilecek arındırıcı şampuanlar gibi çok güçlü şampuanlar tercih edilmemelidir.
Uygulamadan sonra saçlar çok sık yıkanmamalıdır. Keratin bakımından sonraki ortalama 48 ila 72 saat saç tamamen kuru tutulmalıdır. Özellikle terlemenin saça uygulanan bakıma zarar vermemesi için gereken özen gösterilmelidir. Egzersiz sırasında saçlarda terleme olduğu takdirde saçlar hemen ve nazikçe kurutulmalıdır. Saçlar yıkandıktan sonra yüksek ısı olmayacak şekilde fön makinesiyle saçların kurutulması gerektiği unutulmamalıdır.
MASKUMEN
UZMAN EKİBİMİZ
Alanında uzman ekip arkadaşlarımız ile öncelikli amacımız siz değerli müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmak.